Archief 2015-2016

AD6 lusjes

Op zaterdag 23 april heeft ons team deelgenomen aan de AD6Lusjes georganiseerd door Laura Verhoeven. (zie ook ons bericht klimtraining van 18 maart)

‘s Ochtends bij aankomst hebben we ons eerst met heel het team verzameld en samen een kop koffie genomen voordat we ons als één persoon naar de training bewogen. Daar aangekomen werden we door Laura zelf verwelkomd en heeft ze ons uitgelegd wat we die dag zouden gaan doen.

Onze eerste lus begon gelijk goed met een klim van ongeveer 4 km en een gemiddelde stijgingspercentage van 7% (dus iets minder dan die van de Alpe d’Huzes). Na 30 km werd er met de hele groep een pauze ingelast voor de lunch en om even bij te komen van het klimmen en het koude weer.

Daarna weer terug het koude en natte weer in voor de volgende ronde, waar we ook het beeld van Eddy Merckx halverwege de berg van Col de Stockeu tegenkwamen. Dit is één van de meeste steile hellingen in de Ardennen (18%!!!) en de meeste wielrenners nemen daar bij het beeld een kleine pauze.

Ons team heeft deze training als heel zwaar (mede door het enorm koude en natte weer) ondervonden, maar wel als een enorm leuke training. Sommige hadden het er zelfs over dat dit de meest leuke training was die ze tot nu toe meegemaakt hadden! Ook was het een enorm goede voorbereiding voor het klimmen, we beseften een stuk beter wat ons te staat te wachten op de Alpe d’Huzes en vinden het een aanrader voor iedereen die zich wilt voorbereiden om met de fiets in de bergen te gaan klimmen.

Wilt u meer weten over de AD6lusjes? Kijk op hun website:

AD6Lusjes