Archief 2015-2016

Klim clinic met The Cycling Academy te Valkenburg

Klim Clinic The Cycling Academy.

Zaterdag 2 april hebben wij met een deel van ons team deelgenomen aan de klim clinic in Valkenburg die georganiseerd werd door The Cycling Academy.

De Cycling Academy is een wielrenvereniging die meerdere trainingen, clinics en persoonlijke begeleiding verzorgt in en rondom Valkenburg.

 

Vandaag deed ons team mee aan de Amstel Gold Race Experience en werden we ‘s ochtends onthaald met een heerlijke kop koffie.

Na het arriveren van alle deelnemers, werd ons het een en ander door Edie (onze hoofdverantwoordelijke deze dag) van The Cycling Academy uitgelegd.

Een van deze punten was hoe het programma voor deze dag eruit ging zien.

 

In de ochtend werden we onder begeleiding van een 5-tal van hun trainers wegwijs gemaakt in de manier waarop het beste geklommen en gedaald kon worden.

Dit was voor ons heel belangrijk omdat we tijdens de Alpe D’Huzes niet alleen klimmen, maar ook een heel stuk zouden moeten dalen.

Deze ochtendsessie was uiterst leerzaam en er werd op een zeer gemoedelijke manier aan de deelnemers de kunst van het klimmen en dalen bijgebracht.

De uiterst bekwame trainers kwamen regelmatig bij de verschillende deelnemers rijden om hen te voorzien van de nodige tips.

Na het nuttigen van een zeer goed verzorgde lunch werd er in de middag nog een zeer leuke tocht van circa 50 km door het mooie Limburgse landschap gemaakt.

 

Het was al met el een zeer leerzame en ontzettend gezellige dag onder begeleiding van een zeer professioneel team van The Cycling Academy.

Absoluut voor herhaling vatbaar en een aanrader voor iedereen.

 

Bent u zelf ook helemaal gek op wielrennen en woont u in de omgeving van Valkenburg, aarzelt u dan niet om op de website van Cycling Academy te checken:

Cycling Academy